Mateu Orfila estas ocupat

14 nov.

Agafam en prèstec la crònica dels companys de contrainfo.cat:

Avui migdia la Facultat de Ciències de la Universitat, l’edifici Mateu Orfila, ha estat ocupada per diversos membres de l’Assemblea UIB.
Des de feia alguns dies, l’Assemblea ja havia anunciat que, com ja és tradició, el dia abans de la vaga, s’ocuparia un edifici. Aquest cop li ha tocat el torn a la Facultat de Ciències, el Mateu Orfila, que es troba prop de l’Estació de metro.

L’ocupació serveix per convertir l’edifici en un espai de lluita i acabar de fer els preparatius per a la vaga general. Després de la concentració organitzada per la PUDUP-Illes al Campus, les estudiants s’han dirigit a la facultat de ciències i a crits de “Mateu Orfila, estàs ocupat!” s’han instal·lat a l’espai.

Així, a les 17:30 hi ha hagut una primera assemblea per repartir les primeres feines com aferrar cartells, preparar documents, etc. Fins a les 21h, que hi ha convocada una segona assemblea, les estudiants estan realitzant diverses feines organitzades per comissions.
Per la seva banda, l’equip rectoral s’ha volgut anticipar als joves com ja va fer a la vaga general de l’any passat, i ha ordenat retirar el mobiliari urbà de tot el Campus (contenidors, bancs…), amb la intenció d’evitar que els estudiants facin piquets, com ja ha succeït en dues ocasions: durant la vaga estudiantil del 29 de febrer al Guillem Cifre i la vaga del 29 de març, quan es va ocupar l’edifici Jovellanos. També, una vicerectora i la gerent de la Universitat han rebut els estudiants i els han demanat que no facin destrosses i que anessin a ocupar un altre lloc de l’edifici, molt menys visible. Tot això, un dia després de la publicació que la UIB vulnera el dret de vaga.

Demà, l’assemblea ja ha comunicat la seva intenció de secundar activament la vaga al Campus i es preveuen retencions a les entrades.

També, l’Assemblea UIB ha activat, com ja va fer a les vagues anteriors, una secció a la seva pàgina web en què les estudiants poden denunciar quins professors reprimeixen el dret de vaga posant exàmens o pràctiques per aquest dia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: