Recull de comunicats i mostres de suport

24 maig

En aquesta entrada trobareu tots aquells comunicats de recolzament rebuts després de la realització de l’ocupació de la Conselleria d’educació el passat 22 de maig.

Fins ara hem rebut els comunicats d’Endavant (OSAN), CGT Balears, En Lluita Mallorca, FE-CCOO i Revolta-Global. En aquesta llista en constant actualització els podeu anar llegint. També hi ha hagut partits polítics institucionals que s’han posicionat a favor de les estudiants, com EU , ERC i la coalició PSM-IV-ExM.

Endavant (OSAN)

Endavant demana la dimissió de la cap de gabinet del conseller Bosch

Des de l’Assemblea d’Endavant Mallorca volem denunciar públicament l’agressió produïda aquest 22 de maig de 2012 al matí en el marc dels actes contra les retallades en Educació del Govern balear convocats per l’assemblea de la UIB, que ha congregat un centenar de persones per ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

En el moment en què s’ha entrat al despatx del Conseller, diversos membres del gabinet han intentat impedir l’entrada a les manifestants i posteriorment les han intentat tancar a l’interior del despatx. Ha estat llavors quan la cap de gabinet del Conseller Bosch, Ana Rodríguez, ha agredit reiteradament un dels joves manifestants, davant les càmeres de Televisió Espanyola. Quan això succeeix, les estudiants intenten calmar Ana Rodríguez. En cap moment es produeix cap agressió dels estudiants cap a ella ni ningú del personal.

Des d’Endavant Mallorca lamentam profundament la hipocresia d’aquells que pretenen criminalitzar les legítimes protestes contra l’atac criminal dels nostres governants als serveis públics i als drets socials mentre compten en el seu personal de confiança amb persones que cometen actes com aquesta agressió.

Demanam, per tant, la dimissió d’Ana Rodríguez, tot coneixent que les dimissions a la classe política solen ser un canvi de cromos. És necessari que una persona d’aquest tarannà desaparegui de les institucions, assumint les conseqüències de la seva acció i deixant de viure dels doblers públics.

També volem encoratjar a totes les forces polítiques que s’afanyaren a condemnar les protestes ciutadanes de Manacor, a condemnar explícitament aquesta agressió i s’afegeixin a la demanda de dimissió que iniciam.

Pensam que ja n’hi ha prou de veure com forces que s’autoanomenen progressistes, aprofiten la mínima ocasió per alinear-se amb la resta de la classe política i, en canvi, no veuen prioritàries les condemnes de les agressions policials o, en aquest cas, de les agressions explícites que perpetra la classe política contra la ciutadania que protesta. Basta d’intentar enganar el poble amb fals progressisme.

O s’està del costat del poble treballador mallorquí o s’està del costat dels especuladors i dels polítics professionals i cossos policials que els encobreixen. Des d’Endavant ho tenim clar:

– Ana Rodríguez dimissió!

– Prou repressió i agressions a les persones que protesten!

– Prou retallades criminals!

– Prou d’hipocresia per part de les forces polítiques suposadament progressistes!

– Defensem els drets socials i nacionals!

Mallorca (Països Catalans), 22 de maig de 2012

CGT-Balears

CGT Balears dóna suport al grup d’estudiants que ocuparen ahir la Conselleria d’Educació

Davant les acusacions falses i criminalització sobre el grup d’estudiants que en el dia d’ahir, en el marc de la jornada de lluita per l’educació pública i de qualitat, ocuparen les instal·lacions de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears, des de la CGT-BALEARS volem fer pública la nostra solidaritat amb els i les estudiants que, de manera pacífica i legítima, varen protagonitzar l’esmentada acció. En aquest sentit, volem expressar:

  1. S’acusa als i les estudiants de fer una acció violenta però, des de la nostra opinió, l’única acció violenta que va haver, en l’ocupació d’ahir, va ser l’agressió protagonitzada per Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, recollida en vídeo i difosa per tota la xarxa. És significatiu que aquest vídeo hagi estat retirat tot d’una en les pàgines web de determinats mitjans de comunicació, els mateixos que estan intoxicant, del del groguisme periodístic, les protestes estudiantils i de la comunitat educativa. També és significatiu que la policia, en una acció il·legal d’abús de poder, requisés càmeres als estudiants, segurament amb imatges que serien molt aclaridores respecte al que realment va succeir s les instal·lacions de la Conselleria.

  2. Es qualifica, des dels mitjans intoxicadors, l’acció de l’ocupació d’antidemocràtica, quan l’actitud més antidemocràtica, de bon tros, és la política de retalls, privatitzacions i robatori de recursos a la majoria social, per regalar tots aquests fons, i més, a l’avarícia dels especuladors i els banquers. El govern de Bauzá, com també el de Rajoy, estan imposant unes mesures que justament són les contràries del que deien quan es varen presentar a les eleccions. La reforma laboral, la pujada d’imposts, las privatitzacions de serveis públics essencials, com l’educació i la sanitat, la pujada de taxes dels transports públics, el “cèntim sanitari” per tancar hospitals, etc… Res de tot això figurava en els programes electorals d’aquesta colla d’impresentables que, dit sigui de pas, només els varen votar la tercera part del cens electoral. Inclús varen gosar d’auto qualificar-se de “partit del treball”! Qui és, ara i aquí, antidem`pocràtic?

  3. La qüestió de fons és que la violència antidemocràtica està, veritablement, en la voràgine de les retallades antisocials. La reducció en un 20% del pressupost d’educació, les pujades obscenes de les matrícules universitàries, la imposició de “numerus clausus” a les aules de totes les facultats, l’augment dels ratios d’alumnes en primària i secundària, l’augment de les hores lectives per als i les docents, la reducció, encara més, del número miserable de beques, i l’enduriment dels requisits per obtenir-ne… En definitiva, un procés salvatge de privatització, elitisme i mercantilització de l’ensenyament i la cultura, sense oblidar els atacs barroers a la llengua catalana i a la cultura pròpia… Tot això si que és, veritablement, un programa complet de violència institucional, i profundament antidemocràtica.

Entenem que no ens han de distreure l’atenció. Els protagonistes de l’ocupació d’ahir mereixen tot el nostre reconeixement, i la nostra solidaritat, en el cas de que continuï la persecució cap a ells.

És necessària la unitat de totes les forces socials per fer front a aquest projecte de desmantellament social que està duent a terme el PP, des de les institucions. Cal plantejar-se, ja, la convocatòria que quantes accions calguin en defensa d’un model educatiu públic, universal i de qualitat, sense descartar la Vaga que, ahir en Balears, no es va convocar.

Illes Balears, 23 de maig de 2012.

CGT-BALEARS

FE-CCOO

Comunicat opinió de la FE-CCOO a l’acte d’ocupació de la Conselleria per part dels membre de l’Assemblea de la UIB

Des de la FE-CCOO volem denunciar la manera com el Govern ha capgirat la informació del que va passar ahir 22M a l’acte d’Ocupació de la Conselleria per part d’alguns alumnes de l’Assemblea de la UIB per tal de desviar l’atenció respecte a la seva manera d’actuar des de la irresponsabilitat.

No s’ha provat que es cometés cap acte violent que es pugui denunciar o condemnar (ho demostra també la pròpia actuació de la Policia Nacional que no va procedir a cap detenció). En tot cas es varen produir moments de tensió per l’extralimitació en les seves funcions d’algun funcionari de la Conselleria,  de les quals sí tenim han trascendit els fets, en intentar impedir el pas als alumnes.

Volem també denunciar que aquest Govern no està responent a cap acte reivindicatiu de la ciutadania, demostrant així un despreci obvi pels procediments democràtics de reivindicació. No només no negocia absolutament res, sinó que fins i tot desinforma i capgira.

FE-CCOO com a organització democràtica i com a docents, no alentarem aquesta mena d’accions, però la nostra actitud serà sempre la de cercar la manera de reconduir totes les accions reivindicatives que es puguin produir i que són només les reaccions a les accions dels nostres governants. Aquestes són, i no d’altres, les accions violentes que estem patint actualment el conjunt de la ciutadania, un atac frontal i sistemàtic a la qualitat dels serveis públics.

A la FE-CCOO ens agradaria que, més que criminalitzar a les persones que han realitzat aquest acte, la nostra Conselleria d’Educació és fer responsable de les reaccions que provoquen les seves polítiques.

En Lluita

Front la seva violència, ocupam la Conselleria

En lluita Mallorca. Des de d’En lluita Mallorca volem donar tot el nostre suport a totes les estudiants que en el marc de la jornada d’accions en defensa de l’educació, van ocupar la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitat i el despatx del conseller de les retallades.
També volem denunciar la forma en que el Govern del PP, per part del conseller Bosch i alguns diaris de la premsa manipuladora, intenta capgirar i tergiversar els fets. Amb un discurs totalment cínic pretenen criminalitzar com “antidemocràtics i violents” a les estudiants.

En aquest sentit, denunciem que són les mateixes retallades, aplicades sense cap tipus de diàleg, les que demostren la poca democràcia que es practica des del PP, a més de la violència social que s’exerceix sobre les treballadores, privatitzant i disminuint la qualitat de l’educació de les nostres filles.

Per altra banda, volem fer públic, com a participants de l’ocupació, que la decisió estava presa de manera assembleària i que va ser una demostració de força que va ocórrer de manera seria i responsable en defensa dels drets que aquest govern s’esforça en esquarterar.

La nostra actitud no va ser corresposta per les membres del gabinet, que rebutjaren rebre el nostre manifest de reivindicacions. Fins al punt que alguns membres del gabinet del conseller van respondre als nostres clams amb empentes, clatellades, cops de puny i agressions verbals. En particular, la cap de gabinet, Ana Rodríguez, va agredir a un estudiant. Es pot veure d’una manera clara al vídeo que s’han penjat sobre els fets.

Des d’En lluita Mallorca volem fer manifest que aquesta ocupació (sumada a les respostes populars que ha rebut i segueix rebent el president del PP a molts pobles de Mallorca, i les mobilitzacions dels darrers mesos) demostren l’oposició a les ferotges retallades i a les polítiques d’aquest govern. Veim més urgent que mai la necessitat d’un front unitari davant d’aquest govern per tal d’aturar les seves polítiques. Per tant, feim una crida a la denúncia col·lectiva contra la criminalització de les protestes i contra les retallades del govern del PP.

Per tot això exigim:

· La dimissió d’Ana María Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, per l’agressió violenta a un estudiant.

· Responsabilitats per part del conseller, que va dir públicament que no se durien a terme retallades i que comparegui públicament a justificar la precarietat a la educació.

· Una proposta de futur que no passi per les retallades a l’àmbit de educació ni a l’empitjorament del sistema educatiu, cercant el camí cap una educació pública, de qualitat, gratuïta, en català i en defensa del català i accessible a tothom. Un pla que haurem de traçar el 99%, per que el pla del 1% és la nostra misèria.

En lluita Mallorca, 23 de Maig del 2012

 

Revolta Global

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista Mallorca amb les estudiants de la UIB.
Recolzem plenament el que s’expressa en aquest comunicat de CGT-Balears i ens adherim a la convocatòria AVUI DIJOUS 24 DE MAIG A LES 18h CONCENTRACIÓ DAVANT LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ.

PROU D’INTOXICACIÓ I DESINFORMACIÓ!!!

Coordinadora Llibertària de Mallorca

Comunicat de suport als estudiants

La recentment constituïda Coordinadora Llibertària de Mallorca vol manifestar el seu suport a la lluita dels estudiants de l’Assemblea de la UIB. La simbòlica acció d’ocupar de manera totalment pacífica la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears ha estat criminalitzada per la gran majoria dels mitjans de comunicació i la classe política. Rebutjam la patètica i maquiavèl·lica manipulació dels mitjans de comunicació i dels diferents partits polítics, perquè la seva intenció és desviar el quid de la protesta: Les diferents retallades que està sofrint el sector i la política d’imposició i mentida tant del Govern central com de l’autonòmic.

Davant l’actual estafa anomenada crisi i davant les contínues i descarades mentides del poder és totalment legítima la desobediència i la revolta. Només faltaria que encara haguéssim d’abaixar el cap i deixar fer a la casta burocràtica que ens domina i explota.

 

Esquerra Unida

Manel Carmona qualifica les retallades en educació de l’executiu Balear d’ “agressives i violentes”.

EU valora molt possitivament la jornada de lluita a favor de l’educació pública viscuda avui a les Illes, a la qual s’han sumat gairebé tots els centres educatius i el conjunt de la comunitat educativa, acabant amb una manifestació multitudinària que ha omplit l’esplanada de s’Escorxador, on l’àrea d’educació d’EU ha desplegat una pancarta amb el lema: EDUCACIÓ PÚBLICA, GRATUÏTA, LAICA I DE QUALITAT.

Per EU, el clam ciutadà en favor de l’educació públicahauria de comportar immediatament la reflexió i la rectificació de les erràtiques decisions  adoptades per l’executiu Balear.

En aquest sentit, Manel Carmona ha lamentat que es pretengui criminalitzar els estudiants i professorat de la UIB per la concentració a la Conselleria d’Educació produïda avui.

Carmona  ha instat al Conseller Bosch i al president Bauzá a retirar les “agressives i violentes” retallades contra els drets educatius conquerits durant dècades.

En aquest sentit, el Coordinador d’EU, present a la manifestació amb la camiseta de la Plataforma Crida, haengrescat i ha animat a l’assemblea de la UIB a seguir amb la seva lluita que és la de tothom, fet que els honra com a col·lectiu humà.

 

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana demana la dimissió de la Cap de Gabinet de Bosch

Esquerra Republicana demana la dimissió de la Cap de Gabinet del Conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Gabriel Bosch. Ana Rodriguez, que és un càrrec polític de l’actual govern, ha agredit un dels joves manifestants que, pacíficament, havien realitzat una protesta a la seu de la Conselleria d’Educació.

Segons el president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó “En cap moment es produeix cap agressió dels estudiants, ni cap a ella ni ningú del personal. És per això que demanam la dimissió d’una persona amb responsabilitats politiques que recorre a la violència física” Segons Lladó “O tots moros o tots cristians. No es pot acusar a l’oposició de fascista per no condemnar prou un incident aillat i després amparar les actituts violentes d’un membre del govern”. Lladó també ha volgut posar de manifest que “la crispació social propiciada per les mesures de l’actual govern haurien de fer reflexionar el Govern” Segons Lladó “Cada vegada que Bauzà va a un poble pareix que arriba el Circo amb el pallasso major. Amb la diferència que la gent no hi va a riure les seves gràcies sinó a protestar per unes mesures que van en la direcció de rompre la cohesió social i esborrar-nos com a poble”

PSM-IV-ExM

PSM-IV-ExM rebutja l’intent del PP de criminalitzar els estudiants universitaris

La coalició remarca que allò preocupant són les retallades que compliquen la situació dels estudiants, i insta el Govern Bauzá a reflexionar sobre el clima que està creant 24-05-2012

La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa es manifesta a favor de la llibertat d’expressió i rebutja l’intent, per part del PP, de criminalitzar genèricament les massives mobilitzacions dels darrers mesos en defensa de l’educació i la sanitat públiques, a favor de la llengua pròpia del país i en contra de les retallades del Govern de José Ramón Bauzá. Particularment, rebutja l’intent de criminalització dels estudiants universitaris que varen protestar dimarts a l’edifici de la Conselleria d’Educació.

Des de la coalició PSM-IV-ExM comprenen el malestar social existent per la situació econòmica i social i per les polítiques de desmantellament de l’estat del benestar. Insisteixen que, en el cas de les protestes de la comunitat educativa de dimarts, allò rellevant i preocupant són les retallades del Govern en l’àmbit educatiu, i concretament en l’àmbit universitari: increment de taxes acadèmiques, disminució de les beques, etc. Aquestes retallades compliquen notablement la situació dels estudiants universitaris, i provoquen que alguns d’ells no puguin continuar endavant amb els seus estudis.

La coalició denuncia el clima que està creant el PP amb les mesures que adopta i amb la manera intransigent com ho fa (en aquest sentit, rebutja les impresentables declaracions recents tant del conseller Delgado com del ministre Wert contra els estudiants); i demana al Govern que hi reflexioni, que cerqui consensos en comptes de confrontació, que abandoni les provocacions, l’arrogància i la unilateralitat i que deixi de magnificar de manera irresponsable les polèmiques amb els manifestants.

Finalment, la coalició nacionalista i ecosocialista remarca que no condemna l’entrada pacífica en edificis públics, i posa de manifest que aquestes formes de protesta han estat relativament habituals els darrers anys quan hi ha hagut mobilitzacions, i no han generat una gran polèmica. Així mateix, recorda que sempre ha rebutjat qualsevol extralimitació o agressió, vengui d’on vengui, i per això insta el Partit Popular a rebutjar l’actitud de la cap de gabinet de la Conselleria d’Educació, que va agredir físicament almanco a un dels estudiants que protestaven (tal i com es veu clarament a un dels vídeos que s’han fet públics).

Una resposta per a “Recull de comunicats i mostres de suport”

  1. UJCE en Balears volen denuncia la campanya de manipulació impulsada per la majoria de mitjans de comunicació en relació als darrers altercats succeïts a les darreres mobilitzacions en defensa de l’educació pública, on l’Assamblea de la Comunitat Universitària va ocupar la delegació de la Conselleria d’Educació, i on va quedar enregistrat la pràctica violenta, reflexada en l’acció de la cap del gabinet de prensa del conseller Rafael Bosch agredint a un estudiant que estava en aquell moment participant a l’acció. Des de les Joventuts Comunistes de les Illes Balears ens solidaritzam en totes les mobilitzacions i accions desenvolupades per la joventut i estudiants, perquè ens volen fer callar i ser obedients. Però som la majoria i sabem la capacitat que tenim, per això necessitam construir la alternativa,i aquesta és la revolució socialista per la construcció d’una societat comunista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: