Nous atacs del Govern Balear a l’educació pública

2 maig

Fotografia extreta de diariodeibiza.es

Confirmat: el Govern Balear no té la més mínima intenció de posar fi a l’allau d’atacs a l’educació pública. Si no lis pareixien suficients els que havien comunicat fins ara -i que han provocat que convoquem la manifestació per demà-, n’han anunciat més que atempten contra els i les professores:

  • increment de la jornada laboral per al professorat (de 35 a 37’5),
  • increment de les hores lectives (de 18 a 20),
  • persecució de “l’absentisme laboral”,
  • no es cobriran les baixes dels docents de menys d’un mes,
  • no es contractarà a nous docents,
  • suprimirà els complements salarials i
  • confirma l’augment de ratios d’alumnes per aula (de 30 a 36).

Són mesures molt semblants a les que varen sofrir a la Comunidad de Madrid, el que va provocar el naixement del moviment denominat Marea Verde, que va convocar nombroses manifestacions i vagues al sector educatiu.

I no oblidem l’anunci del Govern del tancament de l’hospital General i el de Joan March… Tot això el dia després de la manifestació dels sindicats majoritaris amb el lema “Amb l’educació i la sanitat no s’hi juga”! Un clar gest de menyspreu a les protestes, deixant que passin per a seguir retallant als serveis públics més delicats.

A més, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte calcula que, amb totes les mesures que han anat aprovant fins ara, l’inici del pròxim curs arrancarà amb una plantilla de, com a mínim, 20.000 professors i mestres menys. Un sindicat han arribat a dir que perilla el lloc de feina d’uns 100.000 professors interins.

També s’han conegut més detalls de l’enduriment de les condicions per a l’obtenció de beques universitàries a partir de l’any que ve: per a poder renovar-les, les estudiants hauran d’aprovar més d’un 90% dels crèdits dels quals s’havien matriculat. Es confirma d’aquesta manera -després del fort augment de les taxes universitàries- com l’educació superior camina cap a una clara elitització: qui no se la pugui pagar, no podrà cursar una carrera.

Estudiants, professors, professores, pares, mares, padrins i padrines: és el moment de dir PROU! Demà tots i totes al carrer!

Plantem cara als atacs a l’educació pública!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: