Enllaçats pel català

3 abr.

Comunicat de l’Assemblea de la UIB

L’Assemblea de la Comunitat Universitària ha penjat avui un llaç pel català a la façana de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Amb aquesta acció volem convidar la Conselleria a afegir-se a la campanya “Enllaçats pel català” que s’està escampant per tot el territori (escoles, instituts, UIB, cases particulars…). Per posar-li les coses més fàcils, ja ens hem encarregat nosaltres mateixos de penjar el llaç a la seva façana.

Els motius que ens han portat a dur a terme aquesta acció són els següents:
Pensam que una de les principals funcions d’aquesta Conselleria ha de ser la promoció i defensa rotunda de la nostra llengua pròpia, el català.
Consideram que aquesta Conselleria, així com el Govern Balear presidit per José Ramón Bauzá, no només no defensa la llengua, sinó que ha engegat una dura campanya de persecució contra la llengua catalana i les persones que volem viure plenament amb aquesta, fent-ne ús en tots els àmbits.
Denunciam la vergonyosa persecució i criminalització contra les escoles i instituts que han decidit manifestar el seu suport a la llengua penjant un llaç a les seves façanes.
Exigim al Govern que tiri enrere totes les mesures que està aprovant i que condueixen cap a un genocidi lingüístic (incompliment de la llei de normalització lingüística, Llei de Funció Pública, Ràdio i Televisió pública amb continguts en castellà, oficialització del topònim castellà de Palma, etc.)
Donam tot el nostre suport als companys de Jubilats per Mallorca Jaume Bonet i Tomeu Amengual per la seva vaga de fam per la llengua. Ànims!
Avisam que això no acaba aquí. Seguirem responent tots aquests atacs i feim una crida a la desobediència i insubmissió a qualsevol normativa que atempti contra la llengua catalana i els seus i les seves parlants.

 

Foto de Jaume Morey via Última Hora.

Una resposta per a “Enllaçats pel català”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: