[URGENT] Veniu a recolzar als estudiants universitaris!

28 març

Benvolgudes companyes i companys,

aquest migdia l’Assemblea de la Comunitat Universitària ha ocupat l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos a la UIB per tal de preparar la jornada de vaga de demà 29M. No hem tingut una rebuda molt agradable: a dintre ens esperaven 6 guàrdies de seguretat que ens han encerclat des de que hem arribat, suposem que com a mesura intimidatòria.

A més, ens ha vingut a visitar el Consell de Direcció dient-mos que no permetrien que “tornéssim a destrossar” mobiliari públic (ja vàrem fer un comunicat per defensar-nos d’aquestes falses acusacions) i que l’edifici es tancaria a les 22h del vespre, hora a la qual no hi podria romandre ningú.

També ens hem assabentat de que han enviat un correu a tots els alumnes, PAS i PDI del Jovellanos amb el següent contingut:

Benvolguts professors i alumnes,
Us informam que avui dimecres ,dia 28, i demà, dia 29 de març, només es podrà accedir a l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos per la porta principal.
D’altra banda, també indicar-vos que per accedir-hi s’us podrà sol·licitar que presenteu el vostre carnet d’estudiant o el DNI, i en cas de que no el presenteu s’us podrà denegar l’accés.
Aprofito l’avinentesa per saludar-vos ben cordialment,

Margalida Payeras
Degana de la facultat d’economia i empresa-UIB.

Arribats a aquest punt, recopilem: nombrosa seguretat privada vigilant-nos de ben aprop, prohibició de moure el mobiliari (ja han retirat els contenidors), ordre de tancament del Jovellanos a les 22h estant aquest buit, accés només per la porta principal de l’edifici, identificació de totes les persones que hi accedeixin… està ben clar que no ens volen a la Universitat, que no volen que repetim els piquets del passat 29-F, volen que demà sigui una jornada tranquil·la.

L’Assemblea de la Comunitat Universitària fa una crida a tothom perquè ens venguin a recolzar, per a que l’assemblea d’avui horabaixa a les 19h sigui multitudinària i perquè a les 22h d’avui vespre siguem les màximes persones possibles. I per a garantir que la jornada de vaga general de demà esdevingui un èxit a la UIB. Us necessitem a totes, màxima assistència per favor!

Difoneu aquesta crida a totes les vostres amistats! Gràcies!

14 Respostes per a “[URGENT] Veniu a recolzar als estudiants universitaris!”

 1. bmiro 28/03/2012 a 17:04 #

  Ànimas! Que teniu el correu electrònic de la tal Margalida Payeras. Estaria bé saturar-li un poquet la bústia de correu explicant lo lleig que és demanar identificació per entrar a un edifici públic.

  • travelair 28/03/2012 a 17:24 #

   Les mesures preses per la degana de la FEE tenen el suport dels estudiants de la seva facultat i per això va ser elegida democraticament. Si voleu okupar, anau al vostre edifici (si el respectiu degà o degana no ho bol impedir).

   • Anonimo 29/03/2012 a 15:55 #

    los decanos no los eligen los estudiantes compañero, los eligen las juntas de facultad.

 2. travelair 28/03/2012 a 17:25 #

  La degana té el suport dels membres de la Facultat d’Economia i Empresa, no volem okupas al Jovellanos.

 3. Estudiantqueestudia 28/03/2012 a 17:43 #

  Imbècils, Imbècils everywhere

  Els membres de la Facultat de Dret també han expressat el seu suport a la Facultat de Dret i a la Facultat d’Economia. I no s’acceptarà baix cap condició s’ocupament de l’edifici Jovellanos.

 4. Anonymous 28/03/2012 a 17:55 #

  La Universitat no te amos, sino veste’n tu a la privada, carinyo!

 5. difusió 28/03/2012 a 17:57 #

  Primer de tot, els estudiants provenen de moltes facultats, també n’hi han del Jovellanos. Així que qualsevol edifici el podem considerar “nostre”.

  I en vista de la rebuda que hem tingut al Jovellanos i que precisament és l’edifici amb el major nombre de denúncies que s’han recollit amb el formulari antirepressiu ( https://assembleauib.wordpress.com/29m-piquets-antirepresius/ ), s’entenen aquesta classe de comentaris amigables provinents de presumptes membres d’aquestes facultats.

 6. dream 28/03/2012 a 18:55 #

  I dic jo, com és que heu anat al Jovellanos? No seria més lògic fer renou a la rectoria? l’edifici de jovellanos és un més, i crec que anar a fer renou allà, no és gaire lògic. Per altra part entenc que se vulguin prendre mesures per a que no se produeixin destrosses com l’últim pic, encara que no sigeu vosaltres sinó els 5 tontos de torn, aquestes despeses són innecessàries i que a més, si no hi ha pressupost, no se podran substituir.

  Si qualcú m’ho pot explicar, ho agrairia.

  • bmiro 28/03/2012 a 19:30 #

   Jo crec que la idea d’ocupar el Jovellanos es perquè hi ha la facultat de Economia (causant de la crisi) i Dret que son els que no saben o no volen processar els responsables de la crisi, cosa que si passa a països mes civilitzats.

   Per altra banda en la UIB altres cops s’ha ocupat el Ramon Llull i el Cifre, per tant es logic anar rotant d’edific per intentar fer difusió al màxi nombre de persones possibles.

   Fer una ocupació no és per molestar, és per informar i donar un punt de vista diferent i sovint silenciat.

  • difusió 28/03/2012 a 19:37 #

   Inicialment es va proposar el Son Lledó per anar ocupar, però a l’assemblea del dilluns amb PAS i PDI es va aconsellar que no pels problemes que podria generar. El que no pensàvem és que se’n generarien tants al Jovellanos.

   En quant a lo de les destrosses, et responem amb el comunicat que publicarem en el seu moment: https://assembleauib.wordpress.com/2012/03/08/comunicat-arrel-de-la-jornada-de-vaga-del-29f/

 7. .. 28/03/2012 a 20:04 #

  Trob que no es por culpar al estudiants de les facultas de dret y de economía de la crisi, en tot cas a aquelles persones que actualmente exerceixen aquests carreta a l’ estat, jo mateix per exemple soc estudiant del jovellanos i no estic d’acord ni amb les retallades socials, ni amb les injusticies que s’estan produint, i el dia que hagi d’ exercir les meves funcions intentare en la mesura del possible evitar fer el que es fa actualment.

  Tambe he de dir que esper que respecteu al estudiant que dema vagin a classe, ja que hi ha gent que te examens dema i ningu esta per perdre percentatges alts de la seva nota y molt menys com per renovar matricules.

  En cuant acabi les meves obligacions estare encantada de sumarme a voltros o a la manifestacio que hi pugui haver per palma.

 8. Estudiant 28/03/2012 a 20:57 #

  Pens, sincerament, que si al Jovellanos no us han rebut cordialment serà per alguna raó.. És molt desagradable arribar a l’edifici l’endemà al matí i trobar el mobiliari fet malbé descol.locat, els contenidors girats amunt i avall; que s’irrompi l’estudi, etc. Estic a favor de la vaga, perque crec que els drets dels ciutadans han de reivindicar-se i tenir-se sempre presents; això sí, respectant igualment als damés, i no realitzant actes violents innecessàris.

  Esperem que aquesta vegada no haguem de lamentar un altre incident com el darrer…

 9. Yo estudio. 28/03/2012 a 22:49 #

  Si tan listos sois para hacer huelga tendríais que saber que el derecho a la huelga es para los TRABAJADORES y no los estudiantes.
  Imponéis vuestro supuesto derecho a los que queremos defender el nuestro, el de la educación.

  Conclusión, hacéis lo mismo que aquellos a los que odiáis tanto (los políticos), lo que os DA LA GANA.

 10. xgb 29/03/2012 a 12:12 #

  La próxima vegada què volgueu ocupar el Jovellanos, vos ho trobareu ocupat per els què tenim el dret de no fer vaga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: