Adhesió de l’Assemblea de la Comunitat Universitària a la vaga del 29M

28 març

Des de l’inici d’aquesta crisi, de la seva crisi, les estudiants i les joves, juntament amb les treballadores, ens sentim atacades per les contínues retallades. En molt poc temps, hem viscut les retallades a l’educació pública, a la sanitat pública, l’allargament de l’edat de jubilació, la congelació de les pensions, reduccions de sous i dues reformes laborals que fan encara més precari el món laboral.

Sovint ens diuen que nosaltres no hi tenim res a dir. Però som estudiants, les treballadores del demà, i volem lluitar ara per aconseguir un futur digne. Com a Assemblea de la Comunitat Universitària rebutjam aquesta Reforma laboral, ja que consideram que aquesta implica un greu atac contra els drets i la qualitat de vida de les persones treballadores. Aquesta reforma, així com l’anterior, ens duu a una major precarietat i situació de risc i només afavoreix uns pocs.

De nou, es faciliten i abarateixen -encara més- els acomiadaments, per exemple, quan un treballador estigui malalt més de 9 dies al mes, podrà anar automàticament al carrer o quan una empresa tengui menys beneficis durant 3 trimestres consecutius (que no vol dir pèrdues!) es podrà desfer d’una part de la plantilla. A més, l’empresari podrà decidir de manera unilateral davallar fins a un 20% el sou dels treballadors, la qual suposa eliminar en la pràctica la negociació col·lectiva.

En definitiva, veim perdre aquells drets que tant els va costar aconseguir als nostres pares i mares, padrins i padrines.

Com a joves, ens sentim esclavitzades per aquesta precarietat en el món laboral en una societat en què el 50% dels menors de 30 anys està en atur. Tenim contractes de pràctiques miserables, sense indemnitzacions i becaris que cobren 2’4 € l’hora, la universitat es veu afectada per una progressiva elitització amb Màsters que arriben als 8.000 euros mentre uns estudis de Grau pugen any rere any les taxes de matrícula. Deim “NO!” a una situació econòmica d’explotació. Deim “NO!” a la Reforma laboral!

Per tot això, hem decidit que ens adherim, recolzam i, a més, farem la vaga de dia 29 de març de 2012.

Les estudiants hi tenim molt a dir: No a la Reforma laboral! Sí a un futur digne!

Estudiants i treballadores juntes contra la reforma laboral!

Una resposta per a “Adhesió de l’Assemblea de la Comunitat Universitària a la vaga del 29M”

  1. joarlo 02/04/2012 a 18:37 #

    Per quin motiu us sentiu legitimats a fer servir el femení com a genèric, tot infringint la normativa de la llengua catalana, que és la mateixa, que és la mateixa per als de dretes i per als d’esquerres; per als que volem una universitat per a tots i per als que la volen més petita; per als de dalt i per als de baix, etc. Voleu que la gent us vegi com un moviment de base àmplia o com uns llunàtics antisistema? Els experiments, amb gasosa!

    Salut i molta de sort!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: