Què passa si no feim vaga?

21 març

A la passada vaga va sorgir el debat a vàries aules i amb varis companys vers el dret de fer vaga o no fer-ne. Per això des de l’assemblea UIB hem redactat el següent document, en el que explicam les conseqüències que pot tenir no fer vaga dia 29:

La importància de fer vaga

Fer vaga és un dels drets fonamentals de la ciutadania. També és una de les millors eines que tenim com a classe treballadora per defensar les conquestes socials que tants d’esforços ha costat d’aconseguir als nostres avantpassats. Moltes d’aquestes conquestes ara estan essent atacades per unes polítiques neoliberals tan agressives que poden enfonsar el sistema, i amb nosaltres a dins. I a sobre, hem de veure com els bancs i els polítics que els mimen ens condueixen a nosaltres cap a l’esclavisme maquillat i els nostres drets són retallats a passos gegantins.
És el moment de dir ben fort que les treballadores volem treballar amb drets, que no ens poden acomiadar sense arguments, guanyar un salari digne, tenir un contracte de feina digne, treballar en condicions adequades i formació de qualitat per a progressar totes juntes, que tinguem dret a posarnos malaltes i a cobrar una prestació i que ens puguem jubilar quan encara estiguem vives.
És el moment d’exigir al Govern que no volem viure, ni veure les nostres filles, sota el pes insuportable dels seus errors. I una societat digna comença també amb una educació lliure, pública i de qualitat. El coneixement és el camí, i no pas un món laboral més precari i una universitat de cada vegada més privatitzada i elitista.
I fer vaga és un dels millors recursos dels quals disposam avui -demà, potser no- per aconseguir-ho!

Saps què passa si no feim vaga?

Si no lluitam, de ben segur que ens trepitjaran, la precarietat i l’explotació s’aniran normalitzant.
● Els polítics ens perdran el poc respecte que ens tenen, ja no serem una amenaça o un entrebanc per dur a terme les seves polítiques antisocials.
● Si no hi ets, aviat podràs ser un dels més de 5 milions d’aturats que hi ha a l’Estat espanyol: la reforma laboral facilita i abarateix l’acomiadament, però no garanteix de cap manera que abaixi l’atur.
● Si vas a la feina, segur que no servirà de res per canviar la situació que se’ns aproxima.
● Serem còmplices de les condicions lamentables a què ens sotmet aquesta reforma i estarem perjudicant-nos a nosaltres mateixos i a les següents generacions.
● Encara que siguem estudiants, la reforma en afectarà el dia de demà. A més a més, molts estudiants de la UIB també treballam per pagar-nos els estudis (que cada any costen més diners).
● Si no feim vaga estam acceptant que ens puguin acomiadar per estar 8 dies de baixa per malaltia.
● Si no feim vaga estam acceptant que ens paguin una indemnització encara més petita en cas d’acomiadament.
● Si no feim vaga estam acceptant l’ampliació dels casos en què l’acomiadament és procedent.
● Si no feim vaga estam acceptant que ens puguin acomiadar encara que l’empresa no tengui pèrdues (basta que tengui menys beneficis que abans durant tres trimestres).
● Si no feim vaga estam acceptant que l’empresa ens pugui abaixar el sou de manera unilateral, simplement al·legant raons de “competitivitat, productivitat o organització tècnica o del treball”.
● Si no feim vaga estam acceptant que s’hagin suprimit les bonificacions per maternitat.
● Si no feim vaga estam acceptant que els convenis laborals siguin paper mullat: és la fi de la negociació col·lectiva i les treballadores no tendrem cap força negociadora.
● Si no feim vaga estam acceptant una privatització encoberta del servei públic d’ocupació (ja que les ETT s’equiparen en la pràctica a l’INEM o al SOIB, i exerciran d’agència d’ocupació). Això és més precarietat encara.
● Si no feim vaga estam acceptant que les persones aturades haguem de fer, gratuïtament, “treballs per a la comunitat”.
● Si no feim vaga estam acceptant que les empreses puguin ajustar les condicions laborals botant-se el conveni col·lectiu en tots els seus continguts (salaris, jornada de treball, sistema de rendiment o canvi de categoria professional).
● Si no feim vaga estam condemnant les persones sense subsidi a no trobar mai cap feina. Això passa perquè, amb la reforma, l’empresari que contracti una persona aturada que estigui cobrant el subsidi tindrà dret a una bonificació del 50% de la quantia d’aquest subsidi. Qui contractarà una persona sense subsidi, doncs?

Potser, així com estan les coses, fer vaga ens suposa una situació arriscada, però si no feim vaga, el que se’ns ve a damunt pot ser molt pitjor! Perdrem molt més que el salari d’un dia de feina.
Anima’t i suma’t. Lluita tu també! No estàs sola!

· Arxiu en PDF

Aprofitam l’entrada per recordar que hem obert un formulari per evitar les possibles repressions que ens impedesquin exercir el nostre dret a vaga.

 

2 Respostes per a “Què passa si no feim vaga?”

  1. Bert 22/03/2012 a 12:30 #

    ¡El 29 de marzo huelga general! Todos a manifestarnos porqué la calle es nuestra, del pueblo.

    http://elblogbert.wordpress.com/

  2. jose luis 22/03/2012 a 14:06 #

    A moltes sales de professors/es se sent dir que ‘els joves no fan res’ ‘els joves no es mobilitzen’ i frases similars però, i nosaltres què fem?
    Ens agradi o no som un model que alguns estudiants segueixen. Ens agradi o no som un mirall en el qual molts joves es miren.
    Doncs fem el que hem de fer: ensenyem a fer una vaga fent-la, ensenyem a ser crítics criticant el poder establert.
    Passem a l’acció de manera activa i no passiva.

    http://joseluisregojo.blogspot.com.es/2012/03/que-hacer-ante-la-huelga-que-fer-davant.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: