25F: Més lluita estudiantil

27 febr.

Seguint amb la setmana de lluita, ahir tenguérem dos actes molt diferents entre ells:

El primer d’ells va ser la ja famosa rebuda a Urdangarín. Fou una concentració davant els jutjats com feia temps que no es veien, amb gent de totes les edats, des de col·lectius de joves fins a padrines que venien de comprar ous. Fins i tot els animals feren la seva aparició (pot ser degut a la pudor que se sentia per allà…).

L’assemblea de la UIB quedàrem a les 8h a la plaça del tub per tal d’anar com a bloc fins allà. Teníem preparada una pancarta amb certa ironia que haguérem de mostrar als sempre amables policies però es veu que estava escrita en una llengua indígena i no hi mostraren molt d’interés. Passàrem el cordó devers les 8:30h i cercant trobàrem lloc davant de tot per desplegar la pancarta encara que no sencera per mor del seu tamany.

L’espera del protagonista va passar amb càntics com “Que se’n vagin, se’n vagin, se’n vagin…”, “No hi som tots, falta Cristina” o “Els borbons, als taurons”, amb banderes i cartells de tot tipus i amb una visita d’un grup de mosques amb una merda gegant. Quan arribà n’Urdangarín amb el cotxe quasi no es va veure res encara que es notà en els crits que es feren més forts i agressius. No hi va haver accidents o sorpreses llevat dels ous i de l’identificació d’un jove per parlar en català¹.

L’altre acte fou l’horabaixa a partir de les 18h al casal popular Membres de l'assemblea al local de MauletsVoltor Negre. Hi havia barra oberta i i també hi havia programada la xerrada dels motius de la vaga. Durant tot el capvespre va anar venint gent però la falta d’un moment àlgid va fer que al final no es fes la xerrada, encara que l’ambient de lluita era present a les converses. També era un dia molt mogut amb la tornada de la Mallorca Festa Jove a Sóller i la xerrada de n’Enric Duran a Manacor.

Notes:

¹. http://contrainfo.cat/antifeixisme-i-xenofobia/la-policia-espanyola-rete-i-denuncia-un-jove-per-parlar-en-catala/

*Fotografia de contrainfo.cat

Crònica a contrainfo.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: